BELGA/CLAESSEN

Meer dan 400 mensen willen nieuwe coronavaccin testen

Al meer dan 400 mensen hebben zich aangeboden om het nieuwe coronavaccin van Janssen Pharmaceutica in Beerse te testen. Het Belgische farmabedrijf is onder de indruk. "Dat is veel meer in vergelijking met andere testen die we hier doen", klinkt het.

Er is duidelijk veel interesse om het potentiële coronavaccin van Janssen Pharmaceutica te testen. "Het valt ook op dat de mensen die zich aanbieden vaak nog nooit aan een soortgelijk onderzoek hebben deelgenomen", zegt Johan van Hoof van de afdeling vaccins bij Janssen Pharmaceutica.

Ondanks de grote interesse zoekt het bedrijf nog altijd mensen die het vaccin willen testen. "We hebben nog een 100-tal mensen nodig. Niet iedereen komt in aanmerking. De testpersonen worden eerst grondig onderzocht om te zien of ze in goede gezondheid zijn", aldus van Hoof.

Op het uiteindelijke vaccin is het nog even wachten. De eerste resultaten van het onderzoek worden in het najaar verwacht. In het voorjaar van 2021 zouden we moeten weten of het potentiële coronavaccin ook werkt.

Bekijk hieronder de analyse van Koen Wauters in “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen