Michiel Devijver

Gigantische muurschildering van ROA op gevel Gents Universiteitsmuseum is af

De nieuwe muurschildering van ROA op de gevel van het GUM, het Gentse Universiteitsmuseum, is af. De wereldberoemde Gentse street artist bracht er skeletten van een olifant, een neushoorn, een grizzlybeer en een okapi op aan.  Wie het werk van dichtbij wil bewonderen, kan vanaf 6 juli een tijdslot reserveren in De Plantentuin. 

ROA is bekend van zijn muurschilderingen van dieren in zwart-wit - al dan niet met huid - en hun skelet. Zijn werk is overal ter wereld te zien. 

Voor dit werk liet hij zich inspireren door de collecties en verhalen van het GUM. Onder het museum ligt een enorme collectie uitzonderlijke skeletten van exotische dieren. ROA groeide trouwens op in de buurt.

Het kunstwerk bevindt zich op een wand van 29 meter hoog en 10 meter breed op de rechterzijgevel van het GUM op Campus Ledeganck, midden in de Plantentuin. 

Het werk is deels te zien vanaf de straat, maar het valt het best te bewonderen vanuit de Plantentuin die op 6 juli weer opengaat. U moet wel online een tijdslot reserveren omdat net zoals in de Gentse musea slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten is. Deze veiligheidsmaatregelen gelden nog altijd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

De deuren van het nieuwe wetenschapsmuseum, een "Forum voor Wetenschap, Twijfel en Kunst" zullen uitgesteld opengaan tijdens een feestelijke "coronaproof" openingsmaand in oktober. 

Michiel Devijver
Michiel Devijver
Michiel Devijver

Meest gelezen