Foto: Radio 2

OH Leuven legt lot in handen van Marc Brys:"7 weken tijd om spelers klaar te stomen voor historische wedstrijd" 

Marc Brys is de nieuwe trainer van OH Leuven. De 58-jarige coach is de opvolger van Vincent Euvrard. Een eerste uitdaging voor de kersverse trainer komt al op 2 augustus. Dan moet hij met OHL de promotie naar 1A zien af te dwingen. In dat duel neemt Brys het dan op tegen zijn ex-club Beerschot, tenzij de voetbalsoap nog een andere wending aanneemt. 

"OH Leuven is trots om met onmiddellijke ingang Marc Brys aan te stellen als nieuwe coach van het eerste elftal", meldt de club gisterenmiddag. "De 58-jarige coach is gepokt en gemazeld in het Belgische voetbal en tekende een contract voor twee seizoenen bij OH Leuven. Hij zal het team voorbereiden op de finale die op 2 augustus gespeeld wordt."

Trainer

Vorige week schoof het bestuur van OHL Vincent Euvrard aan de kant. Het tijdstip van de exit was verrassend, aangezien OH Leuven nog altijd een kans maakt op een plaatsje in de hoogste voetbalregionen.  Maar daarvoor rekenen ze nu dus op Marc Brys. Hij werd in november vorig jaar aan de deur gezet bij STVV. Voor Sint-Truiden was Brys aan de slag bij Beerschot, de concurrent van OHL in de titelstrijd. Met Beerschot verloor hij al eens de promotiewedstrijden

"De wedstrijd voor promotie naar 1A is historisch en zo zullen we die westrijd ook aanpakken

Marc Brys, trainer OH Leuven

Brys zelf is vereerd om trainer van OHL te mogen zijn. "Ik ben vereerd om voor deze mooie en ambitieuze club te mogen werken. Ik ben gemotiveerd en kan niet wachten om de club te helpen om de ambities waar te maken.” Als beseft hij dat hij onmiddellijk voor een moeilijke wedstrijd staat met de mogelijke promotie naar 1A. "Dat is geen ideale situtatie, maar het is nu zo", zegt Brys. "We hebben zeven weken de tijd, dat is ruimschoots genoeg om iets neer te zetten met de spelers die er zijn. Die wedstrijd is historisch voor OHL en zo zullen we die wedstrijd ook aanpakken." 

Meest gelezen