Philippe Robrecht schrijft nummer voor rijschool: “Leerlingen moeten luisteren tijdens het manoeuvreren”

Zanger Philippe Robrecht uit Zele heeft een lied geschreven voor de rijschool in Berlare. De zanger - bekend van “Magie” en “Vurige Tongen” - schreef het nummer “Ga nu maar”. Het lied moet de leerlingen vertrouwen en rust geven op weg naar het rijexamen, maar het wordt ook in de rijlessen zelf gebruikt. "Zo leer ik hen wat afleiding doet met een bestuurder", klinkt het bij de rijschool.

Leren autorijden is geen koud kunstje, maar als je met het lied “Ga nu maar” oefent, zou het rijexamen vlotjes moeten verlopen. “Als mijn leerlingen kunnen parkeren, laat ik ze het nog eens doen met muziek op. Zo merken ze dat afleiding niet goed werkt in de auto", zegt Bert De Meyer van rijschool Donkmeer.

Nummer op maat

De leerlingen van rijschool Donkmeer in Berlare leren voortaan autorijden met muziek op. “We willen onze leerlingen bewust maken van afleiding”, legt directeur Bert De Meyer uit. “Ik ben altijd fan geweest van het nummer “Magie” van Philippe Robrecht, ik vroeg hem of hij een andere tekst op het nummer wilde schrijven voor onze rijschool.”

Robrecht ging in op de vraag van De Meyer en deed zelfs meer. “Hij heeft gevraagd om een paar woorden en ideeën door te sturen. Twee dagen later had hij al een volledig nieuw nummer klaar”, vertelt De Meyer.

Tijdens het parkeren

Het nummer moet de leerlingen niet alleen vertrouwen geven, het wordt ook gebruikt in de rijlessen. “Op het moment dat een leerkracht voelt dat een leerling kan parkeren, krijgt hij een extra taak: dan moet de leerling luisteren naar de tekst van het nummer en ondertussen parkeren”, legt De Meyer uit. “Zo voelen ze dat het moeilijker is om te parkeren. Dat komt natuurlijk door de afleiding, dat moeten ze ook meenemen naar de toekomst.”

Het nummer dient ook als steun voor leerlingen die naar hun rijexamen gaan. “Het nummer kan een houvast zijn wanneer leerlingen naar het examen gaan. Ze moeten geen stress hebben.”

Ik heb zelf mijn dochters naar het rijexamen gebracht, dat is niet evident 

Het is niet de eerste keer dat Philippe Robrecht een nummer op maat schrijft. “Ik doe dat wel vaker, soms voor campagnes of voor rouwdiensten”, legt de zanger uit. “Het nummer dient om de leerlingen gerust te stellen, maar ze mogen ook niet in slaap vallen. Dus het is een fris lied dat vertrouwen geeft en stress wegneemt.”

Ook Robrecht kent de stress die bij een rijexamen komt kijken; “Ik heb zelf mijn dochters naar het rijexamen gebracht en dat was niet evident. Kunnen autorijden is niet voldoende, je moet het ook nog tonen.” Het nummer brengt jongeren dichter bij de muziek van Philippe Robrecht. “Zo kennen ook jongeren mijn naam. Ze moeten mij wel niet aansprakelijk stellen als hun examen dan niet goed verloopt”, lacht Robrecht.

Nieuw album

Robrecht schreef niet alleen een nummer voor de rijschool, hij maakte ineens een volledig nieuw album. “Ik had zin om iets te doen en de liedjes kwamen vanzelf. Dat heb ik misschien ook te danken aan de coronacrisis.” Op 4 maanden tijd maakte de zanger een volledig album. “Ik heb 10 nieuwe liedjes gemaakt en ik heb 10 oude liedjes in een nieuw kleedje gestoken. Het album zal dus 20 nummers hebben en zal ook 20 20 heten.” In december gaat de zanger op tour met het nieuwe album.

kasto80

Meest gelezen