Zippolla

Technisch werkloze podiumbouwer organiseert optredens in achtertuin Rock Werchter 

Drie bedrijven die nauw betrokken zijn bij de organisatie van Rock Werchter organiseren een eigen online festival dat je via livestream kunt volgen. Bands en dj's zullen optreden in de achtertuin van Rock Werchter, bij podiumbouwer Zippolla in Haacht. De eerste optredens zijn gepland op 2 juli. 

Inkfish Media uit Begijnendijk, Larsson Studio uit Aarschot en Zippolla uit Haacht. Deze drie bedrijven zijn normaal gezien nu druk in de weer met de opbouw en organisatie van de festivals in Werchter. Maar dat werk is door de coronacrisis helemaal weggevallen. Omdat de drie bedrijven niet kunnen stilzitten, besloten ze om een online festival te organiseren.

Chris Holemans van Zippolla: "Onze firma ligt op anderhalve kilometer van de weide van Rock Werchter. We hebben een eigen weide en dus hebben we beslist om wat podia te bouwen die we hier nu toch hebben staan. We gaan ons amuseren en nodigen zangers, bands en dj's uit. De twee andere bedrijven, Larsson Studio zorgt voor het voor licht en geluid en Inkfish Media voor de camera's. De artiesten krijgen een podium ter beschikking en de fans kunnen alles volgen via onze website."

Op deze manier kunnen we het festivalgevoel toch nog een beetje meemaken

Chris Holemans, podiumbouwer Zippolla

Voor Chris is het de eerste keer in 40 jaar dat hij geen podia bouwt op de weide van Werchter. "Normaal zou ik al sinds 3 mei op de weide staan. Want Werchter Boutique zou gisteren plaatsgevonden hebben. Het is een vreemd gevoel, om nu thuis te zitten. Normaal gaan we 's middags ook vaak naar de catering van Werchter. Het is raar, dat dat nu niet kan. Maar als ik zie hoe gemotiveerd alle vrijwilligers zijn om dit project op poten te zetten, ben ik echt blij. Iedereen doet dit trouwens gratis. Alle medewerkers, maar ook de artiesten. Zodat het publiek gratis kan genieten van hun optredens. En zo ondersteunen we de muziek. Maar ook voor ons is het fijn, om zo het festivalgevoel een beetje te kunnen meemaken." 

Via de website van a-live concert kan je de optredens vanaf 2 juli volgen. Elke donderdag en zaterdag is er een nieuwe editie. Hebben al toegezegd: Frimault, Amber Broos en Nellis en Wijsneus. 

Meest gelezen