vlnr: Ruth Joos, Benedikte Coussement en Xavier Taveirne
VRT

Ruth Joos presenteert "De ochtend" op Radio 1, Gert Geens nieuwe stem van "De wereld vandaag"

Ruth Joos presenteert vanaf september het duidingsprogramma "De ochtend" op Radio 1. Week om week wisselen zij en Xavier Taveirne elkaar af. Benedikte Coussement staat hen bij. Bij "De wereld vandaag" wordt Ruth Joos vervangen door Gert Geens. Ook Ruth Roets blijft "De wereld vandaag" presenteren. 

Ruth Joos zal haar wekker vanaf september dus veel vroeger mogen zetten. "Ik cirkelde er al een poosje omheen, maar ben er nu eindelijk beland: daar waar elke radiomaker wel eens wil zitten. De vroege ochtenduren. Radio was de voorbije maanden zo aanwezig, zo nabij en informatie was zo cruciaal; ik wil die behoefte in het volgende seizoen goed invullen. Zeer blij ook dat ik in één adem mag genoemd worden met dat topteam dat er al zit. En dan nu: zomerslaap!"

Ik ben er nu eindelijk beland: daar waar elke radiomaker wel eens wil zitten. 

Ruth Joos

Ruth Joos zal "De ochtend" de ene week presenteren, vaste waarde Xavier Taveirne de andere week. Benedikte Coussement staat hen bij met updates en reacties op de belangrijkste nieuwsverhalen. 

Gert Geens nieuwe stem bij "De wereld vandaag"

Bij "De wereld vandaag" blijft Ruth Roets trouw op post. Zij wisselt week om week af met Gert Geens (foto), die de plaats inneemt van Ruth Joos, die de voorbije seizoenen "De wereld vandaag" presenteerde. Geens is bekend van  Sporza radio en viel eerder al in bij  "De ochtend" en "De wereld vandaag" in vakantieperiodes.

(lees verder onder de foto) 

"Mijn Sporza-hart klopt al een hele tijd, maar de interesse voor het "andere" nieuws is met de jaren alleen maar gegroeid", legt Geens uit. "Vandaar dat "De wereld vandaag" presenteren – zonder Sporza los te laten – naast een stevige uitdaging toch ook een radiodroom is die uitkomt. Het vervolg van 2020 kondigt zich nog heel boeiend aan, met de regeringsvorming, de Amerikaanse verkiezingen, en niet te vergeten – als corona het toelaat – een heel drukke sportkalender, en ik ben heel blij dat ik daarbij op de eerste rij mag zitten. ”

"De wereld vandaag" presenteren, is -naast een stevige uitdaging- toch ook een radiodroom die uitkomt.
Gert Geens

Michaël Van Droogenbroeck gaat ontbijten bij politici

Michaël Van Droogenbroeck, die dit en vorig seizoen "De ochtend" presenteerde, gaat vanaf dit najaar als onderdeel van "De ochtend" op zaterdag op bezoek bij toppolitici voor een ontbijtgesprek. Hij blikt met hen terug op de voorbije week. Tijdens het weekend wordt voormalig nieuwslezer Jan Van Delm de vaste presentator van "De ochtend". 

""De ochtend" weer op de kaart zetten met politieke interviews. Dat was de uitdaging waar we twee jaar geleden aan begonnen", zegt Michaël Van Droogenbroeck. "En daar zijn we ook in geslaagd, denk ik, dankzij een heel goed team. Het was erg fijn om te doen, maar het ochtendritme was ook erg vermoeiend. Vanaf september keer ik terug naar financieel-economische verslaggeving voor VRT NWS, over de grootste economische crisis in decennia. Maar de liefde voor de radio zal nooit helemaal verdwijnen, en daarom ben ik blij dat ik voortaan elke zaterdag op ontbijt kan bij een politicus.”

Meest gelezen