David Plas (website N-VA Grimbergen)

Grimbergse stopt als schepen: "Niet meer combineerbaar met mijn job als woordvoerder N-VA"

Anne Laure Mouligneaux (N-VA) stopt als schepen van Welzijn, Digitalisering en Communicatie in Grimbergen. Mouligneaux is al een tijdje woordvoerder van N-VA, maar die job is niet meer combineerbaar met het schepenambt. Partijgenoot Jean-Paul Windelen volgt haar op in het schepencollege.

Mouligneaux haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 op één na de meeste stemmen van haar partij. Zo verzilverde ze een zitje in de gemeenteraad en toen N-VA samen met Vernieuwing en Open VLD in Grimbergen een coalitite vormde, kreeg ze ook een functie als schepen.

Op dat moment was ze al een tijdje deeltijds Franstalig woordvoerster van Bart De Wever en kon ze beide jobs goed combineren. Ondertussen, na de vorming van de nieuwe Vlaamse regering, werd ze gevraagd om voltijds partijwoordvoerster te worden van N-VA.

Na meer dan zes maanden wordt het nu duidelijk dat de combinatie met haar schepenambt niet haalbaar is. "Het is met spijt in het hart dat ik mijn schepenambt moet stopzetten, want dat is één van de mooiste politieke mandaten die er zijn", aldus Mouligneaux. "Ik kan niet meer genoeg tijd steken in mijn job als schepen, dus moet ik een keuze maken in het belang van Grimbergen en mijn partij."

Nieuwe schepen en stoelendans

Eerste opvolger Jean-Paul Windelen wordt vanaf de volgende gemeenteraad de nieuwe N-VA-schepen.

De partij maakt van de gelegenheid gebruik om een paar bevoegdheden te herverdelen. Zo neemt Windelen Dierenwelzijn over van eerste schepen Philip Roosen die op zijn beurt Digitalisering en Communicatie voor zijn rekening zal nemen. "Het pakket Welzijn en Dierenwelzijn vormt één mooi geheel, samen met het voorzitterschap van het bijzonder comité voor de sociale dienst waar ik mij ten volle zal voor inzetten", zegt Windelen. Leuk weetje: Windelen heeft al langer iets met dieren. Hij is namelijk imker en lid van de Koninklijke Maatschappij voor Bijenteelt van Grimbergen.

Meest gelezen