Tieners zingen "I'm still standing", Elton John is "van zijn sokken geblazen"

Een cover van "I'm still standing" van Elton John in lockdown-tijden, opgenomen door leerlingen van een Britse school, heeft de Britse zanger aangenaam verrast. Nu heeft hij hen op zijn beurt verrast met een persoonlijk bedankingsfilmpje. "Ik kon maar niet geloven hoe goed jullie dat gezongen en gespeeld hebben. Jullie hebben mij echt blij gemaakt!"  

Leerlingen van de Telford Priory School in Shropshire, een graafschap op de grens van Engeland met Wales, vonden tijdens de lockdown een creatieve bezigheid om hun zinnen te verzetten. Ze maakten covers van oude en nieuwe hits, die ze op afstand inzongen en -speelden via het videoplatform Zoom. Muziekleraar Ben Millington coördineerde alles en plaatste de filmpjes op een YouTube-kanaal.

Hun versie van "I'm still standing" van de Britse zanger Elton John uit 1983, heeft de zanger zelf bereikt, en die was zwaar onder de indruk. Zo zwaar dat hij een filmpje opnam waarin hij de leerlingen bedankte en uitnodigde op een van zijn shows in het Verenigd Koninkrijk, als er weer concerten kunnen plaatsvinden en Elton John weer kan toeren.

"Ik kreeg een mailtje van David Furnish, de manager en echtgenoot van Elton John", vertelt Millington in een nieuw filmpje. "Daarin schreef hij dat Elton de clip geweldig vond en dat hij er meer over wilde weten. Dus schreef ik terug dat ik hiermee de jongeren wilde opvrolijken tijdens de corona-pandemie. En toen kreeg ik een persoonlijke videoboodschap van Elton John zelf. En die heb ik dan aan de leerlingen laten zien."

De videoboodschap van Elton John voor de leerlingen van Telford Priory School:

"Ik kon maar niet geloven hoe goed jullie het zongen en speelden!"

"Ik zag de clip en ik was helemaal van mijn sokken geblazen", zegt Elton John in het filmpje. "Ik heb hem zelfs drie keer na elkaar bekeken omdat ik maar niet kon geloven hoe goed jullie het zongen en speelden! Het is geen makkelijke song om te zingen en al zeker niet om te spelen. Ik stuur jullie al mijn liefde, jullie hebben me echt blij gemaakt!"

"Ik weet dat het al een rottige tijd geweest is voor jullie. Alles is afgelast door het coronavirus. Maar jullie hebben iets briljants gedaan. Ik hoop dat muziek een grote rol zal blijven spelen in jullie carrière. En ik beloof jullie, wanneer ik weer in Engeland kan spelen, als dit alles voorbij is, dan nodig ik jullie uit als gast op mijn show."

Elton John kondigde in 2018 aan dat hij zou stoppen met optreden. Zijn "Farewell Yellow Brick Road"-tournee omvat een 300-tal concerten, gespreid over 3 jaar. Door het coronavirus heeft hij alle optredens moeten afzeggen en het is nog niet duidelijk of en wanneer die alsnog kunnen doorgaan.

Ik was helemaal van mijn sokken geblazen. Jullie hebben mij echt blij gemaakt!"

Elton John

"Geschreeuw en geroep toen ik Elton Johns boodschap toonde"

De leerlingen waren op hun beurt ook blij verrast toen ze het filmpje te zien kregen, vanop afstand, via Zoom. "Toen ik het aan hen toonde, was er geschreeuw, geroep, ze sloegen hun handen over hun mond", zegt leraar Ben Millington aan BBC. "Ik moest zelfs de microfoons uitschakelen zodat we konden horen wat Elton aan het zeggen was."

Elton John was op de hoogte gebracht van de clip door een vriend die hem gezien had. "Ik kon het niet geloven, toen ik die boodschap van Elton John kreeg. Ik wilde gewoon iets praktisch doen om het talent van mijn leerlingen te laten zien, en tegelijkertijd de mensen opvrolijken in deze moeilijke tijden", besluit Millington.

"I'm still standing", zoals het klinkt door de studenten van Telford Priory School:

Meest gelezen