Transportondernemers willen meer snelwegparkings om ongevallen met vrachtwagens te vermijden  

De koepel van transportondernemers pleit voor meer of grotere snelwegparkings om ongevallen te vermijden. Dat meldt de regionale zender AVS. De vraag van de koepel komt er na enkele zware ongevallen de dagen met vrachtwagens, onder meer maandag op de E17 in Nazareth.

Transport & Logistiek Vlaanderen, de koepel van transportondernemers, pleit voor meer of grotere snelwegparkings om ongevallen te vermijden. Maandag gebeurde nog een zwaar ongeval op de E17 in Nazareth. Een vrachtwagen reed daar in op twee geparkeerde vrachtwagens. Die stonden op de pechstrook en niet op de snelwegparking, omdat die volzet was. Parkeren op de pechstrook is verboden. Chauffeurs parkeren er soms toch, om zo boetes te vermijden voor het te lang doorrijden zonder te rusten. 

Meer parkeerplaatsen zijn de enige optie

Lode Verkinderen, Transport & Logistiek Vlaanderen

Volgens de koepel is het vrachtverkeer de voorbije jaren enorm gestegen, terwijl het aantal parkeerplaatsen langs de snelweg al bijna 40 jaar hetzelfde is gebleven.  "Op lange termijn is er geen andere keuze dan het creëren van meer parkeerplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs. Zo kunnen ze de rij- en rusttijden respecteren", zegt Lode Verkinderen van Transport & Logistiek Vlaanderen bij AVS. 

Extra signalisatie

"Op kortere termijn moet er signalisatie komen zodanig dat de vrachtwagenchauffeurs weten dat er op de volgende parking nog plaatsen beschikbaar zijn. Of er kunnen bijvoorbeeld nieuwe lijnen komen op de bestaande parkings, om zo meer plaats te creëren", benadrukt Verkinderen nog.

kasto80

Meest gelezen