Radio 2

Wateroverlast in Torhout door wolkbreuk

In Torhout heeft een wolkbreuk de straten onder water gezet. Er viel meer regen in een half uur dan in de voorbije 2 maanden.  Verschillende huizen in het centrum liepen onder, zo ook bij de 90 jarige Margareta Yde. "Het is al de vierde keer, ik heb er genoeg van."

Een fiks onweer heeft wateroverlast veroorzaakt in Torhout. Om 12.30 uur gingen de hemelsluizen open en viel er door een wolkbreuk een grote hoeveelheid water in korte tijd. In een half uur tijd viel er 30 liter neerslag en meer. Dat is meer dan wat er de voorbije twee maanden viel in Torhout. 

De brandweer kreeg al verschillende oproepen binnen en gaat overal ter plaatse. Verschillende huizen in het centrum liepen onder, zo ook bij de 90 jarige Margareta Yde: "Dat is altijd een angstig moment, als je dat water ziet komen. Het water liep van langs achter naar van voor. Dat is nu al de 4de keer en nu heb ik er genoeg van.  Als je 90 jaar bent, dat is niet meer voor mij hé."

Ook de twee tunnels onder de spoorwegbruggen in de Tinnenbrugstraat en de Papebrugstraat zijn ondergelopen. Het water staat er zo'n 80 centimeter hoog. 

Bekijk hier een beeld uit Torhout:

Videospeler inladen...
Meest gelezen