HANS PUT

Boomborden vertellen meer over het belang van bomen in Beringen

Vanaf vandaag worden bijzondere bomen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Zweden voorzien van een zogenaamde TreeTag, dat zijn posters die vertellen hoe belangrijk de bomen zijn voor mens en maatschappij. In Beringen werden drie posters opgehangen: één in het Park van de Directeur en twee op het Kioskplein. 

"Met deze actie vragen wij aandacht voor het belang van bomen. Op de posters staat informatie, bijvoorbeeld over hoeveel luchtvervuiling de boom afvangt en hoeveel zuurstof de boom levert", zegt Hanna Shirfedinova. 

We willen dat iedereen meer belang gaat hechten aan bomen

De TreeTag-actie is een initiatief van Treeconomics en Pius Floris Boomverzorging. "Met de actie #TreeTag willen wij bij een breed publiek aandacht vragen voor de meerwaarde van bomen. Mensenbeseffen niet altijd hoe belangrijk bomen zijn. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen weet dat bomen regenwater vasthouden, zuurstof leveren, de temperatuur in steden leefbaar helpen houden en luchtvervuiling afvangen", zegt Hanna nog.

Ook in Lommel, Lummen, Sint-Truiden, Genk en Houthalen-Helchteren komen er infobordjes aan bomen.

Meest gelezen