Bruno's Foodcorner moet stationsbuurt Genk doen opleven

Limburgers kennen Bruno's Foodcorner al van menig tankstation. Maar voortaan kan je er ook terecht voordat je in Genk op de trein springt. Het nieuwe concept van Group Bruno richt zich vooral op Take Away en Delivery en moet treinstations, winkelcentra en luchthavens in het hele land veroveren. “De volgende vestiging komt in Sint-Niklaas, maar we hebben ook plannen in de stations van Brugge en Berchem”, zegt zaakvoerder Angelo Bruno. 

“De nieuwe foodcorner richt zich op snelle foodservice”, vervolgt Bruno. “Naast dranken, snoepgoed, kranten en broodjes worden er ook verse pizza’s gemaakt in een roterende pizzaoven van Italiaanse topkwaliteit. Klanten kunnen hun bestelling op voorhand plaatsen online of via de Bruno app. Bij aankomst kunnen ze hun bestelling dan meteen meenemen. Het vernieuwde concept wordt weldra uitgerold naar andere NMBS stations, maar ook naar stadscentra.”

De Genkse stationsbuurt haalde de voorbije jaren regelmatig negatief de pers. Zo besloot de NMBS de toiletten aan het station te sluiten omwille van overlast en vandalisme. “Het plasprobleem wordt door onze komst in zekere mate opgelost”, zegt Angelo Bruno. “Betalend weliswaar, maar reizigers die het toilet willen gebruiken, kunnen dat voortaan bij ons. Verder geeft onze vestiging een upgrade aan de buurt. Het bestaande pand voor het NMBS station van Genk werd volledig verbouwd. Ondanks het feit dat dit concept niet permanent open zal zijn, kunnen ook vroege vogels én de allerlaatste treinreizigers bij ons binnenspringen.”

Nieuwe stationsbuurt

Met het openen van de nieuwe foodcorner zet stad Genk ook officieel de stap richting een volledig vernieuwde stationsbuurt. “Het is onze ambitie om deze legislatuur te starten met een heuse renovatie”, licht burgemeester Wim Dries toe. “Het plein met bushaltes blijft, maar wordt volledig vergroend. Het autoverkeer moet verdwijnen en de link met het centrum wordt verbeterd. Het station zal in de toekomst per wagen te bereiken zijn via een verbinding achter de VDAB. Heel die plannen kaderen binnen een verdere facelift van ons centrum.”

Meest gelezen