Schepen voor Mobiliteit en Verkeersveiligheid Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders) op de carpoolparking
Radio 2

Carpoolparking aan A12 in Meise wordt heringericht: "Parkeerchaos moet verdwijnen"

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de carpoolparking langs de Nieuwelaan aan de A12 in Meise herinrichten. Dat heeft het gemeentebestuur gevraagd. Nu parkeren bestuurders te vaak kriskas door elkaar en daardoor wordt de ruimte niet genoeg benut.

Er zijn al jaren problemen met de carpoolparking in Meise. “Eigenlijk is die niet gemaakt om truckchauffeurs te laten overnachten”, zegt schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders). "Het is de enige carpoolparking langs de A12 tussen Antwerpen en Brussel. Omdat vrachtwagens niet rechtstreeks van op de A12 op de parking kunnen rijden, krijgt Meise zwaar verkeer te slikken." De parking heeft bovendien geen sanitaire voorzieningen en er wordt vaak gesluikstort.

Structuur en betonblokken

Aan de E40 in Groot-Bijgaarden ligt ook een carpoolparking, "maar door de rij- en rusttijden die chauffeurs moeten inbouwen, halen ze die vaak niet. Dus stoppen ze hier bij ons in Meise", aldus de schepen. "We willen al langer dat er een extra carpoolparking langs de A12 zou komen, maar voorlopig gebeurt dat niet." In tussentijd zijn de gemeente Meise en het Agentschap Wegen en Verkeer - dat eigenaar is van de carpoolparking - overeengekomen om de chaotische parkeerstituatie aan te pakken.

“Nu staan vrachtwagens, bestelwagens en auto’s kriskras door elkaar. Daardoor is er minder plaats op de parking en veel chaos. Wegen en Verkeer zal de parking nu herinrichten met betonblokken en vangrails. In totaal komen er 14 parkeerplaatsen voor vrachtwagens aan de buitenkant van de parking. Er zullen ook 15  bestelwagens en 70 personenwagens kunnen parkeren."

Politie houdt oogje in het zeil

De gemeente zal aan de politiezone KLM vragen om regelmatig te controleren op de heringerichte carpoolparking. "Het blijft een openbare parking, die veel wordt gebruikt door ouders die hun kinderen afzetten aan de Sinte-Maartenschool. Ook tijdens de zaterdagmarkt en evenementen staat het hier altijd vol. Dan moet er controle zijn om wildparkeren te vermijden”, vindt Thaelemans.

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen