Containers for Youth

Containers for Youth ontwikkelt "coronaproof" kampattributen: mobiele wasbakken en langwerpig kampvuur

Het bedrijf Containers for Youth heeft enkele nieuwe kampattributen ontwikkeld voor jeugdbewegingen, zodat die veilig op kamp kunnen deze zomer. Zo heeft het bedrijf een mobiele wasbak gemaakt die je niet op de kraan hoeft aan te sluiten, en werken ze aan een langwerpige stookplaat. Zo kunnen aparte bubbels toch samen aan een kampvuur zitten. 

Deze zomer vertrekken veel jeugdbewegingen op kamp, en daar komen heel wat maatregelen bij kijken. Vooral het feit dat jeugdkampen opgedeeld moeten worden in bubbels van maximaal 50 personen, zorgt voor  praktische uitdagingen. Containers for Youth wil die uitdaging wat verlichten. “We hadden vanuit onze jeugdbeweging de nood om een aantal zaken te verbeteren, met oog op de bubbels waar we ons aan moeten houden”, vertelt Pieter Lemmens van het bedrijf, zelf ook lid van Chiro Koersel.

Eén plek waar alle kampleden hun handen moeten wassen, willen ze bijvoorbeeld vermijden. “We hebben wasbakken ontwikkeld die compact zijn en die je snel in mekaar kan steken. Daarnaast kunnen we de wasbakken vullen met een waterreservoir, zodat je de kraan niet continu moet laten lopen”, vertelt Lemmens.

Er komt heel wat extra denkwerk bij kijken. Ook op logistiek vlak moeten we goed nadenken hoe we bepaalde activiteiten opdelen in bubbels.

Pieter Lemmens, Containers for Youth

Het is de bedoeling om jongeren die in aparte bubbels zitten, ook samen activiteiten te laten doen. “We zijn van plan om een langwerping kampvuur te maken, waardoor de bubbels vanop afstand met mekaar aan het kampvuur kunnen zitten”, vervolgt Lemmens. “Daarnaast willen een tent maken met plexiglas tussen de tafels. Zo kunnen de jongeren toch samenwerken of vergaderen, maar dan op een veilige manier.”

Het bedrijf is van plan om de kampattributen ook aan te bieden aan andere jeugdbewegingen. “We zien de nood aan zulk materiaal ook bij andere groepen, dus we willen de wasbakken graag verhuren.”

Hoe dan ook ziet op kamp gaan er deze zomer volstrekt anders uit, ook bij Chiro Koersel. “Er komt heel wat extra denkwerk bij kijken. Ook op logistiek vlak moeten goed nadenken hoe we bepaalde activiteiten opdelen in bubbels.”

Containers for Youth

Meest gelezen