Video player inladen...

Evenementensector voert actie: “Wij worden vergeten”

Aan de Heizel in Brussel staan honderden flightcases werkloos bij elkaar. De typische zwarte koffers met wieltjes zijn een dagelijks gebruiksinstrument in de audiovisuele sector. Maar nu zijn ze al een tijd niet gebruikt: het personeel in die sector zit vanwege de coronacrisis al sinds begin maart thuis. En ook de zomer ziet er weinig veelbelovend uit. Daarom voerden de werknemers vanmorgen symbolisch actie.

Andy Devos, zaakvoerder van verhuurbedrijf Gi Van Aalst uit Kortrijk vond de actie in Brussel dringend nodig, zo vertelde hij vanmorgen in "Start je Dag" bij Jens. “De meeste mensen weten dat de coronacrisis is begonnen half maart, maar wij zijn al van begin maart onze opdrachten kwijt. En er staat eigenlijk nog niets op de agenda tot eind dit jaar.”

Lege agenda

Devos vindt dat er te weinig aandacht is voor de audiovisuele sector. “We worden vergeten. Er komt echt geen enkele opdracht binnen, want feestjes zijn nog niet aan de orde. Hier en daar hebben we een aanvraag, maar het is niet groot genoeg om weer open te gaan. Wij zijn dus eigenlijk nog gesloten. Ik doe die enkele opdrachten dan zelf als zaakvoerder, maar het personeel zit thuis. Ook de free-lancers, die in normale omstandigheden veelvuldig worden ingeschakeld, zitten nu thuis.”

Deze zomer kunnen er kleinschalige evenementen georganiseerd worden tot 200 personen, maar toch verandert dat voor hen niets, zegt Devos: “Er mag geen muziek zijn en er mag niet gedanst worden. Wij vallen dus uit de boot.”

Bekijk hieronder de meest recente reportage van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen