Flixbussen uit Lommel rijden vandaag opnieuw rond in België

Busbedrijf Staf Cars uit Lommel rijdt vanaf vandaag weer in ons land voor Flixbus. De bussen stonden maanden stil door de coronacrisis.

Het busbedrijf uit Lommel verzorgt heel wat lijnen voor Flixbus in heel Europa. In onder meer Duitsland, Denemarken en Oostenrijk startte het bedrijf eerder het busvervoer weer op, en vandaag dus ook in België. Maar er zijn wel extra veiligheidsmaatregelen om de veiligheid voor iedereen te kunnen garanderen. Rob Vereggen van Staf Cars: “Voor elke rit is er een ontsmetting en een grondige schoonmaak van de bus. En bij iedere in- en uitgang hangt een verdeler voor handgel.” Het bedrijf voorziet daarnaast ook mondmaskers voor de chauffeurs en de passagiers.

In- en uitstappen

Ook over de manier hoe iedereen op de bus stapt, is nagedacht. “Er is een speciale in- en uitcheckprocedure waaronder achteraan instappen”, vertelt Vereggen. Tot slot is er aandacht voor de ventilatie, want tijdens de stops en voor en na elke rit worden de bussen extra gelucht.

Meest gelezen