Politiezone Kempen Noord-Oost: "Stop met elkaar te waarschuwen voor controles"

De politiezone Kempen Noord-Oost is het beu dat mensen elkaar waarschuwen voor aankomende controles.  "Bedenk ook eens dat jij misschien net die dronken bestuurder verwittigt die later op de avond een dodelijk ongeval veroorzaakt", vertelt korpschef Katrien Goffings op Radio 2 Antwerpen.

Tijdens de coronacrisis werd de grens een tijd lang bewaakt door de politie.  Nu de grenzen weer open zijn heeft de politie weer meer tijd om andere controles uit te voeren. "Het gaat dan over snelheidscontroles en alcoholcontroles maar ook over acties tegen diefstallen in woningen. Die zijn heel erg nodig om de veiligheid te garanderen ", zegt korpschef Katrien Goffings van de politiezone Kempen Noord-Oost in Start Je Dag.

Ze zien het dan ook niet graag gebeuren bij de politie dat mensen elkaar vaak waarschuwen voor controles. "Dat gebeurt op sociale media, maar ook doordat mensen met hun lichten naar elkaar knipperen. Ik denk dat er soms wat te weinig bij wordt stilgestaan. Stel dat jij net die dronken bestuurder verwittigt die later op de avond een dodelijk ongeval veroorzaakt. Denk eens na over de mogelijke gevolgen", vertelt Goffings nog.

Meest gelezen