Google Streetview

Na dodelijk ongeval geeft Agentschap Wegen en Verkeer toe: "Rijksweg in Holsbeek is verkeerd heraangelegd"

De Rijksweg in deelgemeente Nieuwrode bij Holsbeek is verkeerd heraangelegd. Dat geeft het Agentschap Wegen en Verkeer toe na verschillende ongevallen, waarvan een met dodelijke afloop vorig weekend. "De aannemer is bij de herstelling vergeten om de asfaltlaag minder glad te maken", klinkt het.

De afgelopen dagen vonden er verschillende ongevallen plaats op de Rijksweg in Nieuwrode, aan de grens met het op- en afrittencomplex van de E314 in Aarschot. In de nacht van 14 op 15 juni overleed een 26-jarige man uit Holsbeek toen hij met zijn auto tegen een boom terechtkwam. Vermoedelijk was de wagen geslipt op het natte wegdek. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben, maar reed niet te snel en er was ook geen ander voertuig bij het ongeval betrokken. Ook gisteravond gebeurde er op ongeveer dezelfde plaats opnieuw een ongeval, dit keer zonder dodelijke afloop.

Vergeten het wegdek minder glad te maken

Het Agentschap Wegen en Verkeer geeft toe dat het wegdek op de Rijksweg in Holsbeek op een verkeerde manier is hersteld. "Eind april zijn er herstellingen gebeurd en nadien hebben we vastgesteld dat daar fouten zijn gebeurd. De aannemer had een extra laag met steenslag moeten toevoegen aan het asfalt om het wegdek minder glad te maken, maar dat is niet gebeurd", aldus woordvoerder Anton De Coster. Wegen en Verkeer belooft om de fout zo snel mogelijk recht te zetten. "Dat moet de eerstkomende dagen gebeuren."

Meest gelezen