Pexels

Verdeler van naaimachines in Zonhoven ziet verkoop spectaculair stijgen

De verkoop van naaimachines is de afgelopen maanden sterk toegenomen. Dat merken ze ook bij verdeler Befrako in Zonhoven. En dat is het gevolg van de coronacrisis. 

Door het groot tekort aan mondmaskers in het begin van de coronacrisis, zijn heel wat mensen achter hun naaimachine gekropen om er zelf te maken. Heel wat organisaties kregen daardoor zelfgemaakte mondmaskers die ze goed konden gebruiken. En dat heeft anderen dan weer aangezet om ook een naaimachine te kopen. Want met een naaimachine kan je een mondmasker maken dat aangepast is aan je outfit. 

Geen voorraad meer tot augustus

Door de grote vraag naar naaimachines, raakten de voorraden snel op. "Onze verkoop is gestegen tussen maart en april met 500 procent", zegt Koen Evers van Befrako in Zonhoven. "Op dit moment hebben we geen voorraad meer tot augustus. Alles wat binnenkomt, wordt meteen geleverd. Nu zijn er nog 10.000 naaimachines besteld om nog te leveren dit jaar."

Meest gelezen