Videospeler inladen...

Dierentuinpersoneel protesteert na aangekondigde ontslagen: "Ingeslagen als een bom"  

Het personeel van de Zoo van Antwerpen en dierenpark Planckendael protesteert vandaag omdat de directie geen overleg wil voeren over de aangekondigde ontslagen. Vorige week liet de directie weten 24 mensen te willen ontslaan, om de verliezen van de coronacrisis te compenseren.

Het personeel van de Zoo van Antwerpen en dierenpark Planckendael zit in zak en as. Vorige week kregen ze te horen dat er 24 mensen zullen moeten vertrekken om de verliezen van de coronacrisis te compenseren. "Dat zijn mensen die in de parken staan en de parken en de dieren onderhouden", zegt Sigrid De Wilde van de socialistische vakbond. "Ze willen op een zeer snelle manier afscheid nemen van die mensen en dat is niet waar we op hadden gehoopt."

We willen een gezonde zoo houden, met iedereen aan boord

De vakbond erkent dat er economische schade is door het coronavirus, maar volgens hen zijn er alternatieven waarover gepraat kan worden. "Elke vorm van sociaal overleg over die ontslagen wordt uit de weg gegaan en dat is hier ingeslagen als een bom", gaat De Wilde verder. "Het personeel is totaal ontredderd, ze geloven dit niet. De voorbije dagen heeft iedereen extra zijn best gedaan. Als ze nu 24 collega's ontslaan, gaan we nóg harder moeten werken. We zijn ervan overtuigd dat we dit op een andere, tragere en veiligere manier kunnen oplossen. We willen een gezonde zoo houden, maar met iedereen aan boord."

Het personeel protesteert met zwarte rouwbanden en zoveel mogelijk personeel op het Astridplein in Antwerpen. Als daar geen gehoor aan gegeven wordt, dreigen ze om maandag te staken. Nu kunnen bezoekers wel nog altijd gewoon binnen in de dierentuin.

Radio 2

Bekijk hieronder de meest recente reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen