ASSE: schepen Miel Saerens en Veerle Meesseman bij het anti-verveelpakket (Radio 2)

Puzzel, kleurboek voor volwassenen, spel kaarten en wat snoep: Asse verdeelt antiverveelpakketten voor senioren

Ouderen die zich eenzaam voelen in Asse, krijgen de komende dagen een antiverveelpakket. Daarin zitten spullen om de verveling tegen te gaan zoals een puzzel en kaarten. Vrijwilligers gaan vanaf nu meer dan 2.000 pakketten verdelen. 

Een puzzelboek, schriftje, kleurboek voor volwassenen om de fijne motoriek te oefenen, een set potloden, een doosje snoep, spel kaarten, muntjes en een balpen. Dat zit er in de 2.300 pretpakketten die vrijwilligers van het OCMW de komende dagen gaan verdelen. 75-plussers die zich eenzaam voelen, kunnen zo’n pakket krijgen. Dat vertelt schepen van Sociale Zaken Miel Saerens (N-VA). “Het pakket omvat een aantal toffe spulletjes waarmee de oudere mensen hun tijd kunnen doorbrengen. Alles is opgeborgen in een handig, gekleurd zakje dat ze nadien ook als boodschappentas kunnen gebruiken.”

Sommige ouderen zitten binnen met de televisie of radio als enige vriend. Dan kan een dag lang duren

schepen van Sociale Zaken Miel Saerens

Saerens is naast schepen in Asse ook huisarts en merkt dat veel senioren zo’n antiverveelpakket kunnen gebruiken. “Ik denk dan vooral aan alleenstaande bejaarden of echtparen die door de coronamaatregelen nog zelden hun huis uitkomen. Ze zitten binnen met de televisie of radio als enige vriend. Dan kan een dag lang duren.”

Het antiverveelpakket kost de gemeente Asse zo’n 30.000 euro. 

Meest gelezen