HANS PUT

Beringen is Belgische vertegenwoordiger op Europese wedstrijd Green City Award voor meer groen op openbare plaatsen

De European Green City Award wil gemeentebesturen en andere beleidsmensen informeren over en sensibiliseren voor het belang van openbaar groen voor ons klimaat. Het gaat om een Europese wedstrijd waaraan ook de VLAM meewerkt. Het is de eerste keer dat de prijs zal uitgereikt worden. Verschillende Europese landen sturen een vertegenwoordiger en voor België is dat dus Beringen.  

Volgens burgemeester Thomas Vints van Beringen is de meerwaarde van het project in Beringen dat het een heel breed verhaal is. "Het gaat niet alleen om de mijnsite waar veel groen is maar ook om de avonturenberg bijvoorbeeld die volop in het groen ligt", vertelt de burgemeester. "En verder ook over het park van de directeurswoning van de mijn en het kiosk- en eeuwfeestplein, ze zijn allemaal mee opgenomen in het verhaal.  Door dat totaalproject scoorde Beringen het beste en dat is natuurlijk iets om trots op te zijn. "

De nominatie is zeker de verdienste van onze groendienst
Thomas Vints, burgemeester Beringen

"De nominatie is zeker ook de verdienste van onze groendienst", vertelt Vints. "Die probeert al jarenlang om veel groen te planten op openbare plaatsen omdat dat belangrijk is nu het steeds warmer wordt", besluit de burgemeester.

De European Green City Award wordt op 30 september uitgereikt in Utrecht, in Nederland. Op dat moment loopt daar dan een beurs rond hetzelfde thema. 

Meest gelezen