© Santiago Urquijo

Twee nieuwe bossen in Brussegem, inwoners kunnen mee beslissen

Inwoners van Brussegem bij Merchtem kunnen mee beslissen hoe twee nieuwe bossen er zullen uitzien. Daarnaast wordt het bestaande geboortebos een speelbos. 

In Brussegem komen er twee bossen bij. Eentje op een stuk grond aan de Brusselsesteenweg en één tussen de Kwekelaarstraat en Drinkeling, dat sluit aan op het bestaande geboortebos. Mensen uit Brussegem kunnen mee beslissen over hoe de bossen er zullen uitzien. De meest voor de hand liggende vorm is bebossing, maar ook boomgaarden, bloemenweiden, struikengordels, … zijn mogelijk.

Geboortebos wordt speelbos

Het bestaande geboortebos wordt een speelbos. “Het speelbos is een plaats waar kinderen kunnen gaan ravotten in een heel natuurlijke omgeving. We gaan het bos verder beheren en er speeltuigen en natuurlijke speelelementen in plaatsen”, zegt schepen Toon Luypaert.

De gemeente organiseert een participatiemoment op donderdag 2 juli om 20 uur in de gemeentelijke Feestzaal Brussegem. Inschrijven is wel verplicht en kan via www.merchtem.be/groenerandbrussegem.

Meest gelezen