Archiefbeeld ter illustratie.
© VRT - Charlotte Knapen

Dan toch nog een beetje livemuziek op Rock Werchter dit jaar

Er komt dus toch nog een Rock Werchter dit jaar, zij het in een alternatieve, uitgeklede versie. Van 2 tot 5 juli opent er een zomerbar in het Festivalpark waar elke dag twee keer 200 bezoekers welkom zijn. Op zondag 5 juli komt er ook een live tv-show.

Dat Rock Werchter anders zou zijn dit jaar hebben de voorbije coronamaanden al ten overvloede duidelijk gemaakt. Het festival was vorig jaar nog goed voor alles samen bijna 350.000 bezoekers. Die massa bij elkaar brengen was uiteraard geen optie, dus gooit de organisatie het over een andere boeg.

Van 2 tot 5 juli opent de Rock Werchter zomerbar in het Festivalpark. Op donderdag 2 juli treedt Selah Sue op in de zomerbar, op vrijdag 3 juli Tourist LeMC, op zaterdag 4 juli Bazart. Er is telkens een concert om 15.30 uur en een tweede om 20.30 uur. 

Op zondag zendt Rock Werchter concerten van Emma Bale, Glints, SONS, Eefje de Visser en Arno live uit. De show, gepresenteerd door Tomas De Soete en Stijn Van de Voorde, zal te zien zijn op Canvas, op Proximus Pickx en rockwerchter.be. Sowieso zal Rock Werchter tijdens het festivalweekend uitgebreid online actief zijn. 

200 tickets per show

Per show zijn er maximum 200 tickets beschikbaar en bezoekers moeten per vier aan een tafeltje zitten. De tickets worden daarom uitsluitend per tafel aangeboden. Een pakket, dat bestaat uit vier tickets en 1 parking ticket, kost 45 euro per persoon (180 per pakket) inclusief servicekosten.

Het festival staat dit jaar trouwens helemaal in het teken van LIVE2020, het solidariteitsfonds van de livemuzieksector. Tijdens het festivalweekend wil Rock Werchter daarvoor geld inzamelen.

Meest gelezen