Videospeler inladen...

Al 48 ongevallen sinds begin werken E17 in Destelbergen, ribbelstroken moeten soelaas brengen

In de buurt van de werfzone op de E17 in Destelbergen zijn sinds het begin van de werken op 8 april al 48 ongevallen gebeurd. Dat zegt de wegpolitie van Oost-Vlaanderen. Daarbij vielen 1 dode en 9 gewonden. Ribbelstroken moeten nu voor een deel soelaas brengen. Deze ochtend was de snelweg nog urenlang helemaal versperd door een nieuw ongeval waarbij een man zwaargewond geraakte.

48 ongevallen, goed voor 1 dode en 9 gewonden: dat is de trieste balans sinds het begin van de werken op de E17 in Destelbergen op 8 april, zo zegt de wegpolitie van Oost-Vlaanderen. 

In een poging nieuwe ongevallen zoveel mogelijk te vermijden, zijn vanavond ribbelstroken aangelegd in de buurt van de werfzone. Wanneer een (verstrooide) bestuurder daar over rijdt, maken de trillingen haar of hem alert.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" over de ribbelstroken hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Een van de 48 ongevallen gebeurde deze ochtend nog. Een bestelwagen reed in op een vrachtwagen die in de staart van een file stond. De snelweg was urenlang afgesloten.

De bestuurder van de bestelwagen raakte zwaargewond en zat gekneld in zijn voertuig. De brandweer moest de bestuurder bevrijden. De vrachtwagenchauffeur kwam er met de schrik af. Het parket is ter plaatse gekomen om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Op precies dezelfde plaats gebeurde maandagochtend nog een ongeval met drie vrachtwagens. Die waren gebotst in de staart van een file door de werkzaamheden in Gentbrugge.

Een van de vrachtwagens was geladen met duizenden liters lijm. Om het wegdek te herstellen werd de snelweg een dag lang afgesloten in de richting van Gent. 

Slachtoffers

Bij het ongeval van maandag vielen gelukkig slechts twee lichtgewonden. Twee weken geleden vielen er nog een dode en een zwaargewonde bij twee ongevallen in Destelbergen.

Twee weken geleden, na twee ongevallen, kondigde de federale politie nog aan dat zij samen met het Agentschap Wegen en Verkeer de signalisatie opnieuw bekijken om zoveel mogelijk ongevallen te voorkomen.

Meest gelezen