Videospeler inladen...

Franse campings ideale vakantieplek in tijden van corona? "Mensen zitten hier in de buitenlucht, zonder beperkingen"

De Franse campinguitbaters hopen dit seizoen hun omzetverlies tot de helft te beperken. Hun camping is in tijden van corona de ideale vakantielocatie, zeggen ze. Veel open ruimte en weinig beperkingen. VRT NWS bezocht een camping in het zuiden van Frankrijk.

Het loopt nog niet zo vlot met de boekingen. Vooral Nederlanders, toch fervente kampeerders bij onze zuiderburen, aarzelen blijkbaar nog om te boeken. Toch is een camping de ideale plek om met vakantie te gaan, zeggen de Franse campinguitbaters.

"Vergeleken met een hotel is het grote verschil hier dat wij in een park van 11 hectare liggen. De mensen zitten hier in de buitenlucht en daar heb je geen beperkingen", zegt Jean-Philippe Bravay, eigenaar van een camping in Volonne, in het zuiden van Frankrijk.

Belgen die er al een plaatsje ingenomen hebben, zijn blij met hun keuze. "Ik zou nu zeker niet met het vliegtuig gaan of in een hotel, neen, dat zou ik niet doen", zegt de Belg Pascal. Al zijn er ook kampeerders die zich ook hier niet in het zwembad wagen en zo ver mogelijk van anderen blijven.

Op deze camping is ook niet alles toegelaten. Op het terras zijn de afstandsregels tussen de tafeltjes van kracht, de plaatselijke discotheek op het terrein blijft gesloten. Avondactiviteiten vinden buiten plaats. Net als sporten. Op die manier zouden de kampeerders, ondanks corona, toch van een zorgeloze vakantie moeten kunnen genieten.

Bekijk de reportage van onze ploeg ter plaatse:

Videospeler inladen...

Meest gelezen