Kortfilm “Stephanie” van Leonardo Van Dijl geselecteerd voor Festival van Cannes

De kortfilm “Stephanie” van 29-jarige regisseur Leonardo Van Dijl is geselecteerd voor de Kortfilmcompetitie van het 73ste Festival van Cannes. Het festival meldt dat de competitie en de prijsuitreiking in de herfst zullen plaatsvinden in het festivalpaleis. De precieze datum ligt nog niet vast.

De korte fictiefilm “Stephanie” van Leonardo Van Dijl is geselecteerd voor de Kortfilmcompetitie van de Officiële Selectie van het 73ste Festival van Cannes. Het festival meldt op zijn website dat de competitie en de prijsuitreiking in de herfst zullen plaatsvinden in het festivalpaleis in Cannes. De precieze datum ligt nog niet vast.

“Stephanie” gaat over een elfjarige gymnaste die zonet haar allereerste titel op een internationaal toernooi won. Samen met haar coach Patricia wordt ze achteraf overladen met felicitaties. Maar hoe meer ze geprezen wordt, hoe zwaarder de medaille begint te wegen. Ze beseft dat dit pas het begin van de strijd is. De beide hoofdrollen worden vertolkt door Charlotte Verwimp en Sofie Decleir.

Lees verder onder de afbeelding:

Regisseur Leonardo van Dijl (Kortrijk, 1991) won in 2015 een zogenoemde Wildcard van het VAF, het Vlaams Audiovisueel Fonds.  Die kreeg hij voor zijn kortfilm “Umpire”, over het misbruik van een veertienjarig tennistalent door haar coach. Met zijn wildcard kon hij “Stephanie” maken, onder begeleiding van regisseur Fien Troch en geproduceerd door De Wereldvrede.

De Belgische première van "Stephanie" staat gepland voor december van dit jaar op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

Meest gelezen