Leerlingen van De Zonnebloem in Lummen knutselen een heel dorp: "Eigenlijk is het een stad geworden"

In basisschool De Zonnebloem in Lummen kregen de kinderen tijdens de coronacrisis niet alleen taken van wiskunde of Nederlands. Ze kregen ook de opdracht om een huisje van karton te maken en mee te brengen als ze met z'n allen weer naar school mochten. En zo komt het dat de hele bovenverdieping van de school nu vol staat. 

"Het is eigenlijk een stad geworden in plaats van een dorp", zegt meester Kris Vanseer. "We hebben echt een plekje moeten zoeken om ze allemaal samen te brengen."  

"Ik maakte een huis met een boom en een tipi, samen met mijn mama", glundert Lloyd van het eerste leerjaar. Ook Mathis uit het derde leerjaar is blij met het eindresultaat. "Ik heb een huis met veel gras en een groot zwembad geknutseld. En mijn zus heeft het dak gemaakt, met zonnepanelen." Sommige leerlingen hebben hun huisje vooral aan de buitenkant afgewerkt. Maar er zijn er ook enkele die vanbinnen heel mooi ingericht zijn. "Ik heb een beer voor het raam gezet", vertelt Nele uit het vijfde leerjaar. "Want veel kinderen zijn tijdens de lockdown op berenjacht geweest." 

Als je er van op afstand naar kijkt, dan komt het dorp tot leven

Meester Kris van De Zonnebloem

De hele bovenverdieping van de school staat nu vol huisjes. "Als ik ze bij elkaar aan het zetten was, viel het me niet echt op, maar als je er van op afstand naar kijkt dan komt het dorp echt tot leven", gaat meester Kris verder. "De kinderen begonnen ook meteen te fantaseren over wat er allemaal gebeurt in dat dorp. Je kan er in wegdromen."  

Meest gelezen