Radio 2

Leuven investeert 10 miljoen euro in heropstart na corona

10 miljoen euro. De stad Leuven haalt de grote middelen boven om verenigingen, bedrijven en ondernemingen weer tot leven te wekken na de coronacrisis. Een grote promotiecampagne en minder belastingen voor de horeca zijn maar enkele  van de plannen. 

Meer dan 100 initiatieven en een investering van 10 miljoen euro., dat is het hulpplan na de coronacrisis in Leuven. Bedoeling is de sectoren die het hardst getroffen zijn, te steunen. Dat vertelt burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) op een persconferentie. "Dat gaat over verenigingen in de sport en cultuur, maar ook handel, horeca en de welzijnssector. Speciaal voor hen hebben we verschillende steunmaatregelen zoals het wegvallen van belastingen, en een grote promotiecampagne."

We hebben ervoor gekozen de gaspedaal in te duwen. Zodat onze handelaars, ondernemers en verenigingen overeind blijven 

Burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani

10 miljoen euro is een enorme investering voor een stad zoals Leuven. Toch zijn burgemeester Ridouani en zijn ploeg vastberaden om door te zetten. "Dit stadsbestuur kiest ervoor om te blijven ondersteunen. Als je dat niet doet als overheid, dan kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Dan heb je heel veel bedrijven, handelaars en verenigingen die het niet halen. En dus hebben we ervoor gekozen de gaspedaal in te duwen. Zodat onze handelaars, ondernemers en verenigingen overeind blijven en een doorstart kunnen maken." 

Meest gelezen