Maak kennis met "The last of us II": "Deze game blijft aan je lijf plakken"

Liefhebbers van games hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar vandaag is het zover: "The last of us II" komt uit op PlayStation 4. In deze game volg je Ellie die haar weg moet zoeken in een verwoest Seattle, terwijl ze strijdt tegen zombies. "De game blijft aan je lijf plakken", zegt Christophe De bont, gamejournalist van De Standaard in "De wereld vandaag" op Radio 1. 

"The last of us" is volgens kenners niet zomaar een game. Zij beschouwen het als "één van de beste games ooit". Zeven jaar lang hebben ze moeten wachten op het vervolg van de game en vandaag is het zover. "The last of us II" komt uit op PlayStation 4. Christophe De bont van De Standaard mocht het spel al spelen en volgens hem kan de sequel makkelijk naast de eerste gezet worden. 

Beluister hier de toelichting van Christophe De bont in "De wereld vandaag" (en lees voort onder de audio):

"Je krijgt een band met de personages"

Het verhaal van "The last of us II" speelt zich in Seattle af, 25 jaar nadat een pandemie de mensheid voor een groot deel heeft uitgeroeid. De enigen die overblijven zijn zombies en verschillende groepen overlevenden. Daartussen heb je het hoofdpersonage Ellie, het meisje dat in de eerste game door Joel werd gered. 

Gezichtsbewegingen en subtiele nuances in trekken van de acteurs maken dat je je makkelijk inleeft

"In de eerste game komen ze in het begin niet goed overeen met elkaar omdat ze mekaar niet kennen", zegt De bont in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Maar op het einde van het verhaal komen ze toch dichter bij elkaar." Volgens De bont krijg je als speler snel een band met de protagonisten. Dat heeft volgens hem te maken met de manier waarop de game is opgebouwd. 

In deze video speelt gamevlogger PiewDiePie een stukje uit de game: 

Je bent als speler interactief bezig met de personages en de game is heel realistisch. "Hoe realistischer iets eruit ziet, hoe makkelijker je daar een band mee gaat hebben. Gezichtsbewegingen en subtiele nuances in trekken van de acteurs maken dat je je makkelijk inleeft." 

De bont is onder de indruk van de "The last of us II". "Ellie doet als personage dingen die je als speler moeilijk vindt. Er zijn momenten waar je met tegenzin verder speelt." Toch zijn er volgens hem ook tedere momenten in de game. "Dat is een liefdevol moment waarin Ellie de cover van "Take on me" op gitaar speelt voor haar vriendin. Dan stop je met spelen om even op adem te komen." 

Meest gelezen