Paradise City (Fytch Callebert)

Eerste festival van de zomer: Paradise City zet publiek in bootjes

Dancefestival Paradise City in Perk gaat toch door, al is het in een afgeslankte versie. Vanaf 1 juli mogen er culturele evenementen georganiseerd worden voor maximaal 200 mensen. En dat bracht de organisatoren van Paradise City op het idee om een intieme editie te organiseren waarbij mensen vanop het water van een DJ-optreden genieten.

Het zag er naar uit dat het een zomer zonder festivals zou worden, maar dat was buiten de organisatoren van het dancefestival Paradise City in Perk (Steenokkerzeel) gerekend. Op 1 en 2 juli organiseren zij een corona-proof festival met publiek. "Vanaf 1 juli mogen we culturele evenementen met maximum 200 personen organiseren", vertelt organisator Gilles De Decker. "Dus zijn we beginnen nadenken hoe we toch nog iets konden doen  op een coronaveilige manier. Het festival gaat elk jaar door op het kasteeldomein Ribaucourt in Perk. Rond het kasteel is er een riante slotgracht, en dus hebben we een aantal vlotjes laten bouwen waarop het publiek kan zitten of roeien terwijl ze naar een optreden van een DJ kijken."

Dansen op de vlotjes kan niet, een vuistje in de lucht moet wel kunnen

Gilles De Decker, Paradise City

Op de vlotjes kunnen maximum 8 mensen uit eenzelfde bubbel terecht. "Het is niet de bedoeling dat er gedanst wordt op de bootjes. De DJ's zullen ook eerder rustige elektronische muziek spelen, zodat het publiek niet helemaal uit de bol gaat. Een vuistje in de lucht kan wel, maar we willen vooral dat ze zittend genieten. En natuurlijk zal er ook wat eten en drinken aanwezig zijn." 

We willen tonen dat er mogelijkheden zijn in de evenementensector, maar we hopen natuurlijk snel op meer 

Gilles De Decker, Paradise City

Met het initiatief wil de organisatie ook aandacht vragen voor alle mensen die in de evenementensector werken. "We zijn al drie maanden werkloos, dus hebben we nagedacht over wat we eventueel toch konden doen om de zomer wat te redden", verduidelijk Gilles. "En toen kwamen we op dit idee en misschien dat het de evenementensector ook wat perspectief biedt.  We hopen dat er binnenkort ook weer evenementen plaatsvinden waarmee we onze boterham kunnen verdienen. Maar op deze manier tonen we wel aan dat er mogelijkheden zijn, al hopen we natuurlijk op meer in de toekomst." 

Gratis festival met loting

Deze editie van Paradise City is trouwens gratis. Maar slechts 50 mensen (25 per dag)  zullen een ticket kunnen bemachtigen. Zij mogen dan 7 vrienden of familieleden uitnodigen van hun eigen sociale bubbel. Wie wil deelnemen moet zich vooraf inschrijven op de website van Paradise City  en de 50 winnaars worden dan willekeurig geloot. Wie er niet bij is, kan het evenement wel volgen via een livestream. 

Meest gelezen