Pennenzakkenrock gaat digitaal: "Een feestje bouwen in de klas of thuis"

Pennenzakkenrock, het festival waar normaal ongeveer 23.000 kinderen het einde van het schooljaar vieren, gaat dit jaar digitaal. Door de coronamaatregelen kan het kinderfestival aan het Zilvermeer in Mol niet doorgaan. Daarom zet de organisatie op 25 juni optredens op hun Facebookpagina. “Kinderen kunnen dan een beetje dansen en er zelf een feestje van maken”, zegt Dorien Hofkens van het Zilvermeer.

Pennenzakkenrock zal dit jaar online worden georganiseerd. Door de coronamaatregelen kan het kinderfestival niet doorgaan. De optredens komen dit jaar, op 25 juni, op de Facebookpagina van het evenement te staan. “Kinderen kunnen onze kanalen volgen met hun klas of thuis. Dan kunnen ze de benen even strekken, een beetje dansen en er zelf een feestje van maken”, zegt Dorien Hofkens van het Zilvermeer.

Normaal gezien vieren zo’n 23.000 kinderen het einde van het schooljaar aan het Zilvermeer in Mol tijdens Pennenzakkenrock.

Enthousiaste scholen

Enkele scholen zijn al zeer enthousiast, vertelt Hofkens: "We hebben bericht gekregen dat een school zelf festivalbandjes heeft geknutseld en ze gaan hun speelplaats omtoveren tot festivalweide op 25 juni."

Op het programma staan DJ-sets van DJ F.R.A.N.K. en DJ Tom La Barraca. Er kan ook meegedanst worden met TikTok-fenomeen Maud. Op de vijver van het Zilvermeer komt een jetski-act. De hoofdact om 14 uur is een verrassings-DJ.

Meest gelezen