Foto: Radio 2

Slecht nieuws voor wielerliefhebbers: Sluitingsprijs, Schaal Sels én Prijs Rik Van Steenbergen gaan niet door

De organisatie van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen, de Schaal Sels in Merksem én de Prijs Rik Van Steenbergen in Arendonk heeft beslist om de wedstrijden dit jaar niet te laten doorgaan. Het coronavirus gooit ook in wielerland roet in het eten.

Voor veel wielerliefhebbers is het een domper op de feestvreugde. Organisator Ben Simons vindt het ook jammer. "We hebben nog lang overwogen om toch te proberen om de wedstrijden op een veilige manier te laten doorgaan maar dat is heel moeilijk. We vrezen dat het volksfeest dat zo typisch is aan deze wedstrijden een probleem zal vormen met de huidige coronamaatregelen. We willen echt niet dat er mensen besmet geraken. Daarom slaan we nu een jaartje over. Laat ons hopen dat de Scheldeprijs in oktober wel kan uitrijden, dan krijgt Vlaanderen toch nog een stukje wielersport", vertelt Simons op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen