Start herstellingen aan wegdek tussen Holsbeek en Tienen waar dodelijk ongeval gebeurde

Het Agentschap Wegen en Verkeer is vandaag gestart met aanpassingen aan de Rijksweg (N223) tussen Holsbeek en Tienen. De aannemer was er vergeten om kleine steentjes in het asfalt te gieten, waardoor de weg gevaarlijk glad was. Vorig weekend gebeurde er nog een dodelijk ongeval op de Rijksweg. 

Tijdens de maand april werden er op de Rijksweg op verschillende plaatsen onderhoudswerken uitgevoerd. De aannemer bracht stroken gietasfalt aan om scheuren en oneffenheden in het wegdek weg te werken. Belangrijk onderdeel hierbij is de afwerking met een extra laag kleine steentjes, waardoor het wegdek minder glad wordt. Maar de aannemer is dat vergeten, daardoor kan het wegdek dus erg glad worden als het geregend heeft. 

De afgelopen dagen vonden er verschillende ongevallen plaats op de Rijksweg. In de nacht van 14 op 15 juni overleed een 26-jarige man uit Holsbeek toen hij met zijn auto tegen een boom terechtkwam. Vermoedelijk was de wagen geslipt op het natte wegdek. 

Start herstellingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer is daarom vandaag gestart met herstellingswerken. De aannemer brengt een bijkomende laag aan waarbij kleine steentjes mee ingestrooid worden. Wegen en Verkeer neemt ook maatregelen, zo is er een waarschuwingsbord langs de weg geplaatst om weggebruikers te waarschuwen voor gladheid bij nat weer. Beide gemeenten Holsbeek en Tielt-Winge vragen ook een snelheidsbeperking zolang nodig is. De verkeerssituatie op de Rijksweg wordt na uitvoering van de werken in samenwerking met de gemeenten blijvend opgevolgd.

Meest gelezen