Stormloop op zwembaden: "Sommige aanvragen moeten wachten tot het najaar"

Bouwers van zwembaden krijgen het aantal aanvragen nauwelijks verwerkt. En ook de verkoop van kleinere zwembaden loopt als een trein. Dat komt door het mooie weer van de afgelopen weken maar ook omdat het nog niet makkelijk is om in het buitenland met vakantie te gaan.

Er is steeds meer vraag naar zwembaden, zowel naar zwembaden die opblaasbaar of uitplooibaar zijn als naar ingebouwde zwembaden. Dat komt omdat het al een tijdje mooi weer is, maar ook door het coronavirus. Veel mensen die van plan waren om naar het buitenland te gaan, kiezen er nu voor om gewoon thuis te blijven. En met een zwembad in de tuin kom je nog meer in de vakantiesfeer.

Bij Gema in Beringen, waar ze onderdelen en onderhoudsproducten voor zwembaden verkopen, is het aanschuiven. "Tegenwoordig willen alle mensen een zwembad", vertelt Chris Camps van Gema. Daardoor zijn sommige onderdelen voor zwembaden niet meer voorhanden. "De warmtepompen zijn op dit moment bijvoorbeeld heel moeilijk te krijgen omdat er veel vraag naar is", gaat Camps verder. "Het is echt een drukke periode, maar voor ons is dat natuurlijk goed hé."

Bij veel aannemers die zwembaden bouwen is er een wachtlijst. "Er zijn heel veel mensen die nu nog een zwembad willen aanleggen", zegt Geert Bruyneel. "Afspraken die al langer vaststonden, zullen we nog voor juli kunnen afwerken. Maar de andere aanvragen zullen moeten wachten tot eind augustus, begin september of zelfs tot in het najaar. Jammer maar niks aan te doen."

Meest gelezen