Orgeldraaiers palmen Maasmechelen op 23 augustus in voor Belgisch Kampioenschap: "Goede zaak voor horeca"

In Maasmechelen wordt op 23 augustus het Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien georganiseerd. Het is al de tiende editie van het BK. Het werd in 2004 voor het eerst georganiseerd door cabaretier Geert Hoste, die zelf een fervente liefhebber is. 

"Er zijn 20 deelnemers, die zullen verspreid staan over de Dokter Houbenlaan en de aanpalende straten", legt schepen van Toerisme Hubert Coox (Open VLD) uit. Hij verwacht veel van het kampioenschap. "Dat is goed voor de uitstraling van Maasmechelen en het zal ook een stimulans zijn voor de lokale horeca.

Het gaat om een open kampioenschap orgeldraaien, dat betekent dat zowel professionele als amateur draaiorgelspelers er kunnen aan deelnemen. "Bij de beroordeling wordt gekeken naar het repertoire van de speler, zijn orgel en de manier waarop hij of zij het publiek bij het optreden betrekt."

De winnaar gaat met de Geert Hoste-wisselbeker naar huis. De prijs is genoemd naar de bekende cabaratier, want de eerste editie van het BK in 2004 kwam er dankzij hem. Hoste is een fervente liefhebber van draaiorgels.

Meest gelezen