Billy Herman/Starlingreizen

Wolf Billy "soepel dravend" en "ogenschijnlijk gezond" gespot na aanrijding in Turnhout

Wolf Billy heeft de aanrijding van gisterochtend in Turnhout zo goed als zeker overleefd. Dat meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Het dier is gisteravond twee keer "soepel dravend" waargenomen. Wellicht heeft hij ook enkele schapen doodgebeten. 

De aanrijding gebeurde gisterochtend in alle vroegte op de ring rond Turnhout. De wolf overleefde die klap en liep weg, maar er werd wel gevreesd voor ernstige verwondingen. Daarom werd een gecoördineerde zoekactie opgestart.

Die zoekactie leverde niets op omdat de zoekhond geen sporen vond, wat erop kon wijzen dat wolf Billy alvast geen uitwendige verwondingen had. Maar er werd wel nog gevreesd voor interne verwondingen.

Om meer zekerheid te hebben over de toestand van de wolf, was het wachten op het moment dat Billy weer zou opduiken. Gisteravond om 23 uur en 23.30 uur was het zo ver. "Groot was de opluchting toen twee meldingen binnenliepen van een ogenschijnlijk gezonde wolf Billy in de ruime regio van Turnhout", aldus Jan Loos van Welkom Wolf.

Volgens de waarnemers was de wolf soepel aan het draven. "Het ziet ernaar uit dat het dier er met de schrik vanaf is gekomen. Al blijft er natuurlijk enig voorbehoud na zo'n ongeval", zegt Loos, die erop wijst dat de zichtwaarnemingen nog verder moeten geverifieerd worden.

Ondertussen blijkt ook dat er enkele schapen zijn doodgebeten in de buurt. De kans is groot dat dat het werk is van Billy, maar DNA-onderzoek moet daar uitsluitsel over geven. 

Wolf Billy dook begin juni voor het eerst op toen hij twee schapen doodbeet in Duffel. Later doodde hij ook een koe in Berlaar, maar volgens Loos was hij sindsdien bijzonder "braaf". "In het begin werd hij afgeschilderd als de wolf die alle schapen en koeien in de regio zou doden, maar hij heeft al negen dagen geen vee meer gepakt."

Meest gelezen