Gitaar "Blue Angel" van Prince geveild voor 500.000 euro

Op een veiling in de VS is één van de elektrische gitaren van Prince geveild voor ruim 500.000 euro. De zogenoemde "Blue Angel" gitaar was een van de eerste vier gitaren die speciaal gemaakt werden voor de artiest. Prince speelde op het instrument tijdens zijn grote tournees in de jaren 80, zoals de Purple Rain en Sign o 'the Times Tours. 

Een elektrische gitaar van de in 2016 overleden popartiest Prince is voor meer dan een half miljoen euro van eigenaar gewisseld. De blue Cloud gitaar uit 1984 werd vrijdag in Californië geveild voor ongeveer 504.000 euro. 

Volgens het veilinghuis was de zogenoemde "Blue Angel" gitaar een van de favoriete instrumenten van de popster tijdens het hoogtepunt van zijn carrière. Prince speelde op het instrument tijdens grote tours zoals Purple Rain (1984-1985), Sign o 'the Times (1987) en Lovesexy (1988-1989) en in 1991 tijdens de MTV Video Music Awards.

De "Blue Angel" was een van de eerste vier gitaren die speciaal zijn gemaakt voor de artiest. De aanvankelijk witte Cloud Guitar is meerdere keren in verschillende kleuren overschilderd. Volgens het veilinghuis is via een CT-scan en onderzoek van experts vastgesteld dat het instrument een van de lang verloren gewaande originele gitaren van Prince is.

Prince stierf in april 2016 aan een overdosis pijnstillers op zijn landgoed in Paisley Park in Minneapolis.

Meest gelezen