AFP or licensors

Amerikaanse president Trump trapt verkiezingscampagne af in Tulsa

In de Amerikaanse stad Tulsa, in de staat Oklahoma, stromen duizenden aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump samen voor de eerste grote verkiezingsbijeenkomst van Trump in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november dit jaar. 

De bijeenkomst vindt vannacht Belgische tijd plaats in het BOK Center. Er worden vele duizenden mensen verwacht. Er is plaats voor 19.000 mensen en volgens Trump zelf hebben een miljoen aanhangers tickets voor de bijeenkomst aangevraagd.

Er was de afgelopen weken veel kritiek op Trump omdat hij zijn verkiezingscampagne precies in Tulsa begint. Bijna honderd jaar geleden vond in Tulsa een bloedbad tegen zwarte Amerikanen plaats. Een hele wijk werd in de as gelegd en 300 burgers werden vermoord.

Bekijk hier het verslag van onze correspondent Björn Soenens en lees verder onder de video.

Videospeler inladen...

En dan is er nog de vrees voor een grote verspreiding van het coronavirus. De aanhangers van Trump trekken zich niets aan van een mogelijke besmetting, maar critici vrezen dat het virus - dat nog niet onder controle is in Oklahoma - snel om zich heen kan grijpen op zo'n drukke bijeenkomst.

Volgens het campagneteam van de president worden maatregelen genomen om dat te voorkomen. Zo is er ontsmettingsmateriaal en worden mondmaskers aangeboden, maar niet verplicht.

Volgens een verslaggever van de Amerikaanse zender NBC zijn zes leden van het campagneteam van Trump die voorbereidingen troffen voor de bijeenkomst zelf besmet met het coronavirus. Zij, en alle mensen met wie zij in direct contact zijn geweest, zullen de bijeenkomst niet bijwonen. 

Bekijk hieronder het inverview met een Amerikaanse epidemiologe over de vrees voor een uitbraak van het coronavirus:

Videospeler inladen...

Drie uur voor het begin van de bijeenkomst is onze correspondent Björn Soenens in het BOK Center:

Videospeler inladen...

Meest gelezen