Videospeler inladen...

Honderden mensen vieren 's nachts feest op Flageyplein in Brussel, ook 500 mensen bijeen in Anderlecht voor vreugdevuur

Afgelopen nacht zijn honderden mensen samengekomen op het Flageyplein in de Brusselse gemeente Elsene, wat tijdens deze coronatijden nog steeds verboden is. Mensen stonden dicht bij elkaar en zonder mondmasker. Ook in Anderlecht waren vannacht zo'n 500 mensen samen voor een vreugdevuur. 

"Vannacht hebben we vastgesteld dat er enorm veel mensen aanwezig waren op het Flageyplein. We spreken van enkele honderden", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. "We zijn tussenbeide gekomen en hebben de mensen gevraagd om de plaats te verlaten. Dat was niet evident, want het was duidelijk dat ze zin hadden om ter plaatse te blijven en met elkaar te zingen en te dansen."

Bekijk hieronder de beelden die op Twitter circuleren en lees daaronder verder:

Volgens de politie werd het rond middernacht al druk op het Flageyplein. Die drukte werd nog groter na de verplichte sluiting van de cafés om 1 uur. "Uiteindelijk zijn ze weggegaan. Maar we zijn nog een paar uur bezig geweest, omdat ze zich verplaatsen naar andere plekken", aldus Van de Keere.

"Samenscholingen van zoveel mensen zijn nog steeds niet toegestaan", aldus de politiewoordvoerster. "Het is niet de bedoeling dat we de boeman zijn , maar willen gewoon de mensen erop wijzen dat dit nog niet kan."

Eerder deze week was het 's nachts ook al bijzonder druk op het Flageyplein, waardoor de politie moest ingrijpen.

Ook in Anderlecht moest de politie tussenbeide komen. Om 5 uur vanmorgen waren daar 500 mensen bijeen, zo meldt de politie. Er was een vreugdevuur op straat en er werd muziek gespeeld. Op vraag van de politie ging de menigte zonder probleem uiteen. Zowel in Elsene als in Anderlecht werden geen boetes uitgeschreven.

Bekijk hieronder de beelden vanop Facebook:

Opstootjes in Hasselt

Ook in Hasselt waren er incidenten afgelopen nacht. Door het mooie weer zaten de verschillende terrassen aan het Kolonel Dusartplein gisteren afgeladen vol. Toen rond 1 uur de verschillende cafés hun zaak wilden sluiten, bleven verschillende terrasgangers op het plein rondhangen. Daarbij werd niet altijd de afstandsregel gerespecteerd. De politie maande de cafégangers aan om naar huis te gaan en dat leidde tot enkele opstootjes.

"In de uitgaansbuurt rond het Kolonel Dusartplein zijn we daardoor tot half drie bezig geweest", aldus een politiewoordvoerder. "Er waren wat opstootjes en vechtpartijen. Verschillende mensen hadden moeite om het sluitingsuur te handhaven. Het was enorm druk daar en dat maakte het moeilijker om die terrassen om 1 uur te ontruimen. Groepjes jongeren bleven achter en maakten ruzie."

Bekijk hieronder de journaalreportage over de samenscholingen aan Flagey en in Anderlecht:

Videospeler inladen...

Meest gelezen