Pas vanaf volgend weekend redders aan zee: tot dan riskeer je GAS-boete als je gaat zwemmen

Wie voor 27 juni in zee zwemt, kan daarvoor een GAS-boete krijgen. Ondanks de voorspelde tropische temperaturen is zwemmen in zee verboden. Dat komt omdat er pas vanaf volgend weekend redders toezicht zullen houden.

Volgende week kan het kwik stijgen tot wel 30 graden. Toch is het in principe verboden om in zee te zwemmen zolang de reddersposten niet bemand zijn. De kustredders zullen pas op 27 juni op post staan. De Kustreddingsdienst raadt dan ook af om te gaan zwemmen in de onbewaakte zones.

Kustburgemeesters verwachten dat het moeilijk wordt om het verbod te handhaven met het voorspelde mooie weer. "Controles zijn altijd mogelijk. Stromingen in zee kunnen heel verraderlijk zijn dus zwemmen is niet aan te raden en geheel op eigen risico", waarschuwt burgemeester van Oostende, Bart Tommelein (Open VLD). Wie betrapt wordt, riskeert een GAS-boete van maximaal 250 euro.

De zwemvijver van het Zilvermeer in Mol is open, maar het aantal dagbezoekers is wegens de coronamaatregelen beperkt. Je moet een dagticket aankopen via de webshop. Bovendien zijn de kleedkamers, douches en waterglijbanen gesloten. De Blaarmeersen in Gent openen pas vanaf 1 juli en daar zal ook gewerkt worden met een reservatiesysteem.

Meest gelezen