Politie Brussel gaat boetes uitschrijven voor feestende massa  

De Brusselse politie gaat vanaf nu mensen beboeten die na het sluitingsuur van cafés nog blijven hangen. Zaterdagavond stond een feestende massa nog lang op het Flageyplein in Elsene. In Anderlecht verzamelde een grote groep zich zelfs rond een vreugdevuur. De burgemeester van Elsene roept nu op tot orde: "Elsene mag geen openluchtdiscotheek worden."

Ondanks de coronamaatregelen verzamelden afgelopen zaterdag honderden uitgaanders zich in Elsene en Anderlecht. In andere steden van onze regio zoals Leuven, Halle, Vilvoorde, Diest of Tienen bleef het rustig. 

Intussen komt er kritiek uit verschillende hoeken. Viroloog Marc Van Ranst noemde het ronduit gevaarlijk en Horeca Vlaanderen spreekt van weinig respect tegenover cafés en restaurants die hun uiterste best doen.

Vanaf nu gaan we harder optreden

Ilse Van de keere, politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene

Opvallend was dat de politie enkel in dialoog ging en geen enkele boete heeft uitgedeeld. Dat mag niet meer gebeuren en gaat ook veranderen, zeg Ilse Van de keere, woorvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene: "We hebben overleg gepleegd met de burgemeester van Elsene en gaan vanaf nu harder optreden. Dit kunnen we niet toelaten en zullen we dan ook meteen  bestraffen met een proces-verbaal en een boete van 250 euro."

Meest gelezen