3 keer feest op dezelfde dag na geboorte: "Dit is echt heel toevallig, wie verzint dit nou?"

Het is al een grandioos toeval als 2 liefdespartners op dezelfde dag blijken jarig te zijn. Maar de verrassing werd afgelopen vrijdag voor Nikki Zwaans en Etienne Smeets nog groter toen dochter Britt Romée in het Albert Schweitzer-ziekenhuis, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, geboren werd. Het koppel uit Hendrik-Ido-Ambacht kan nu samen met hun dochter jaarlijks al hun verjaardagen samen vieren op dezelfde dag, namelijk 19 juni.

Het was het ziekenhuis zelf dat het heuglijke nieuws op zijn Facebook- en Instagrampagina bekendmaakte, met de mededeling: "Tegelijk met je partner jarig zijn, is al heel bijzonder. Maar je eerste kind dan ook nog op je verjaardag(en) mogen verwelkomen, krijg dat maar eens gepland!" Vader Nikki vond 19 juni nu "nog bijzonderder dan hij al was".

Moeder Etienne op de Nederlandse nieuwswebsite Rijnmond: "Dit is echt heel toevallig, wie verzint dit nou? We zijn natuurlijk op dezelfde dag jarig, dus grap je er weleens over. Dat het misschien leuk is om ook op 19 juni te trouwen of dat je zelfs een kind krijgt. Maar zoiets plan je natuurlijk niet. Ik was op 4 juli uitgerekend, maar woensdag begonnen de weeën."

"Wij hadden het nieuws ook liever zelf naar buiten gebracht. Maar het ging meteen enorm hard. Iedereen in het ziekenhuis sprak ons al aan en nu zien we het overal in het nieuws staan. Ik vind het nu echt hilarisch!"

Meest gelezen