Na de hetze met de veel te grote mondmaskers: Aalsterse bakker maakt mondmaskertaarten

Een Aalsterse bakker maakt mondmaskertaarten na de grappige reacties die er kwamen toen de mondmaskers voor de Aalstenaars veel te groot bleken. De "mondmaskertaarten" tonen een gezichtje dat volledig bedekt is met een wit mondmasker: "We wilden onze klanten eens goed doen lachen", zegt de bakker. 

Je hebt ze allicht wel gezien, de foto's van Aalstenaars met veel te grote mondmaskers aan die het volledige gezicht bedekken. Die mondmaskers waren besteld via een groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen en bleken groter te zijn dan voorzien. Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) was er niet mee gediend, maar Aalstenaars zouden geen Aalstenaars zijn als ze er niet mee kunnen lachen. Bakker Jaël Verleysen zag er brood in en bakt taarten met mondmaskers: "Die hebben redelijk veel reactie uitgelokt", lacht bakker Jaël.

(lees verder onder de foto)

Mondmaskers op taarten

"Een vrouw die bij ons in de patisserie werkt kwam op het idee om de taarten te maken. Ze vroeg aan mij of ze iets met mondmaskers mocht doen op de taarten", legt bakker Jaël uit. "Ze heeft dan gezichtjes gemaakt die volledig bedekt zijn met mondmaskers. We proberen op die manier een beetje in te springen op heel de hetze rond die grote mondmaskers."

De taartjes kregen de naam 'Dozje vezosje'. 'Dozje' is de bijnaam van burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) en 'vezosje' betekent aangezicht

Bakker Jaël Verleysen uit Aalst

De taart heeft een typische Aalsterse naam gekregen: "Het heet de 'Dozje vezosje'. 'Dozje' is eigenlijk de bijnaam van de burgemeester en 'vezosje' betekent het aangezicht." Op de taarten zie je een gezichtje dat volledig bedekt is met een wit mondmasker: "Het is niemand specifiek, het is niet de burgemeester", zegt Jaël. "Het is gewoon een standaard gezichtje."

Enthousiaste reacties

De reacties op de Facebookpagina van de bakkerij liegen er niet om, de Aalstenaars zijn laaiend enthousiast. "We waren eigenlijk begonnen afgelopen zaterdag met twee taartjes in de toonbank om de mensen eens te doen lachen. Mijn vader heeft mij dan 's avonds wakker gebeld om te zeggen dat ik op zondag wat vroeger naar de bakkerij ging moeten gaan om veel taartjes bij te maken", vertelt Jaël. "Uiteindelijk heb ik er al een 40-tal verkocht. We gaan nog eventjes verder met het maken van deze taarten", zegt Jaël nog.

Meest gelezen