Schepen van mobiliteit Koen Kennis met een fietswegwijzer

Antwerpen plaatst wegwijzers voor fietsers

Op het grondgebied van de stad Antwerpen en haar districten worden de komende maand 689 fietswegwijzers geplaatst op alle belangrijke knooppunten van het lokale functionele fietsnetwerk. De stad wil op die manier de hoofdroutes van het fietsnetwerk extra zichtbaar maken in het straatbeeld en de fiets nog meer promoten als snel en vlot vervoersmiddel.

Volgens schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) dienen de functionele fietswegwijzers om van Antwerpen een echte fietsstad te maken. "Antwerpen is een zeer fietsbare stad, zowel recreatief als voor woon-werkverkeer", zegt hij. "Het centrum, de districten, de haven en de randgemeenten zijn onderling verbonden via veilige fietsroutes. Die routes maken we met deze bewegwijzering nog meer leesbaar."

De fietswegwijzers hebben een blauwe kleur. Op het bord staat ook het pictogram van een fiets en de richting met het aantal kilometers. "Je kan de wegwijzers vergelijken met die voor auto's. De borden geven aan in welke richting de fietspaden gaan. Als je verder gaat op dat fietspad, worden de borden ook af en toe herhaald en verfijnd", zegt Kennis.

Nog even wachten

Het zal nog even duren voordat de borden in de volledige stad terug te vinden zijn. "In het noorden van Antwerpen hebben we er al een aantal geplaatst. Maar het zal nog zeker een maand duren voordat alle borden over de hele stad verspreid staan", zegt Kennis. 

Meest gelezen