As beveiligt historische stationssite met 10 bewakingscamera's

De gemeente As laat bewakingscamera's plaatsen op de historische stationssite. Dat is de belangrijkste toeristische attractiepool van de gemeente, maar de plek wordt al eens bezocht door vandalen en sluikstorters.

De gemeente As wil de stationssite met zijn pittoreske stationsgebouw, zijn historische locomotieven en wagons en zijn uitkijktoren herwaarderen. Het station wordt niet meer gebruikt maar is ook een toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. "We gaan informatieborden plaatsen en er komen kijkers op onze uitkijktoren. We weten dat die al eens het mikpunt van vandalen zijn, daarom kiezen we voor extra beveiliging. We willen de toeristen, die zowel met de fiets, te voet als met de auto passeren een aangename plek aanbieden. De stationssite ligt ook na aan het hart van onze bevolking," aldus burgemeester Tom Seurs (Voluit!).

Infraroodcamera's

Daarom worden vandaag en morgen in het totaal tien bewakingscamera's geplaatst, verspreid over de hele site. Enkele exemplaren zijn infraroodcamera's om ook 's nachts kwalitatieve opnames te kunnen maken. En As koopt een mobiele camera aan, die ook elders bij evementen kan ingezet worden, of aan overlastplekken. De privacy wordt gegarandeerd en de beelden zullen alleen geraadpleegd worden om feiten als bijvoorbeeld vandalisme op te helderen.

Meest gelezen