AP2011

Batman-regisseur Joel Schumacher (80) overleden

De Amerikaanse filmregisseur Joel Schumacher is op tachtigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt het vakblad Variety. Schumacher was in de jaren tachtig en negentig verantwoordelijk voor een groot aantal hitfilms, zoals "St. Elmo's fire", "The lost boys", "A time to kill' en "Falling down". Hij maakte ook twee delen uit de Batman-serie: "Batman forever" en "Batman & Robin".

Hollywood rouwt om de filmregisseur Joel Schumacher. Hij is bekend van onder meer de Batman-films "Batman forever" en "Batman & Robin". Beide Batmanfilms waren grote hits, maar critici maakten ze met de grond gelijk omdat ze te kitscherig en te komisch waren.

Joel Schumacher begon zijn carrière in de jaren zeventig als kostuumontwerper. In de jaren tachtig kreeg hij de kans om ook als regisseur aan de slag te gaan. Hij werkte in die periode samen met veel jonge Amerikaanse talenten die later heel groot zouden worden, zoals Rob Lowe en Demi Moore ("St. Elmo's fire"), Kiefer Sutherland ("The lost boys") en Julia Roberts ("Flatliners").

Zijn grootste successen in de bioscoop waren "Falling down", met Michael Douglas als een gewone man die op een dag in de file doordraait van alle ellende in de wereld, en "A time to kill", een grimmige John Grisham-verfilming over een raciale moord in het zuiden van de VS. "Falling down" werd geselecteerd voor de competitie op het Filmfestival van Cannes.

Zijn laatste grote klussen deed de openlijk homoseksuele Schumacher voor televisie. Hij regisseerde een aantal afleveringen van het eerste seizoen van Netflix-hit "House of cards".

Bekijk hier de trailer van "Batman & Robin" van Joel Schumacher:

Meest gelezen