© Uncompressed

Belgian Music Fund: nieuw fonds voor Belgische muzikanten, in coronatijden en erna

Goed nieuws voor de muziekscene, want vandaag lanceren muzikantengildes GALM en FACIR samen met Sabam en PlayRight+ het Belgian Music Fund, een nieuw fonds voor en door Belgische muzikanten. De coronacrisis hakte er hard in bij heel wat muzikanten, want zij zaten plots met een lege in plaats van volle agenda de voorbije maanden.

Belgian Music Fund is een relancefonds waar artiesten van alle genres die ons land rijk is, aanspraak op kunnen maken. "De opzet van dit fonds is de creatiefase van het werk van artiesten ondersteunen. Al voor de coronacrisis kwam de vraag naar meer middelen om bijvoorbeeld te kunnen repeteren of een opnamestudio te boeken. Het virus heeft die vraag alleen maar dringender gemaakt," vertelt muzikant en voorzitter van GALM Tom Kestens. Bijzonder is dat het Belgian Music Fund een nationaal fonds is voor en door Belgische muzikanten.

De opzet van dit fonds is de creatiefase van het werk van artiesten ondersteunen

Het initiatief komt van Sabam For Culture, PlayRight+, de Vlaamse muzikantengilde GALM en de Franstalige muzikantengilde FACIR.  Het is de allereerste keer dat die vier partners structureel samenwerken. Het fonds wordt opgezet binnen de Koning Boudewijnstichting, want ook heel wat genereuze artiesten en fans zijn bereid om via dit fonds artiesten in ons land financieel te steunen. 

Meest gelezen