© Stefaan Temmerman

Circus Ronaldo maakt wandelvoorstelling: "uniek en coronaproof"

Circus Ronaldo uit Mechelen mag nog geen gewone circusvoorstellingen houden en daarom komt het circus nu met een alternatief: een voorstelling waarbij kleine groepjes om de beurt van de ene naar de andere woonwagen wandelen en daar een personage ontmoeten.

Circus Ronaldo ligt al maanden stil, en het is ook nog niet duidelijk wanneer er weer circusvoorstellingen mogen plaatsvinden. Het Mechels circus heeft daarom een alternatief gezocht: de voorstelling "Applaus". Het is geen gewone voorstelling met een groot publiek in een circustent, wel een soort wandeling. 

"Het publiek komt in bubbels en ze maken een reis achter de schermen van het circus", vertelt circusdirecteur Danny Ronaldo bij Radio 2 Antwerpen. "Ze gaan langs de woonwagens, in de woonwagens en achter de tenten en komen daar telkens personages tegen. De bubbels vertrekken om de beurt en komen elkaar op geen enkel moment tegen. Helemaal coronaproof dus." Ook de personages spelen niet samen, je ontmoet ze allemaal apart.

Het heeft ook iets mooi: een verlaten circus en spelers die de zin van hun bestaan een beetje kwijt zijn

Danny Ronaldo, circusdirecteur

Het is niet alleen veilig, het is ook een kans om Circus Ronaldo op een andere manier te leren kennen. "Je beleeft alle hoekjes en kantjes van het circus", zegt Danny Ronaldo. "Het heeft ook wel iets mooi: een verlaten circus, en spelers die de zin van hun bestaan een beetje kwijt zijn en daar allemaal op een andere manier mee omgaan."

Circus Ronaldo begint in augustus aan een tournee die start in Nederland en daarna ook naar Vlaanderen komt. Meer info vind je op de website van Frans Brood.

Meest gelezen