Fietsbrug moet op- en afrittencomplex Koningslo van Brusselse Ring veiliger maken

Het op- en afrittencomplex Koningslo aan de Brusselse Ring moet een stuk veiliger worden voor de zwakke weggebruiker. Daarom plant de Werkvennootschap er een zogenoemde fietsbrug.

Het op- en afrittencomplex Koningslo is op dit ogenblik een wirwar van invalswegen. Zo komen er op- en afritten van de snelweg, maar ook gemeentelijke wegen richting Koningslo, Vilvoorde en Neder-over-Heembeek samen.  En dat maakt dat het er voor de fietsers erg gevaarlijk is. 

Een zogenoemde "vliegende fietsbrug" over het op- en afrittencomplex Koningslo moet daar verandering in brengen. "Die brug moet het oversteken van de Ring voor fietsers een stuk veiliger maken", zegt Marijn Struyf van de Werkvennootschap. Dat is de organisatie die grote mobiliteitsprojecten coördineert.  "De fietssnelweg zal ook het woon-werkverkeer met de fiets naar de bedrijvenzone aan de Medialaan zeker ten goede komen", vervolgt Marijn Struyf.

"De werken moeten normaal gezien in het najaar van start gaan en tegen eind 2021 zou de fietsbrug klaar moeten zijn.  De hinder tijdens de werken zou vrij beperkt moeten blijven. We werken namelijk met versmalde rijstroken. De afrit van de binnenring zal wel een tijdje afgesloten worden en het verkeer zal een omleiding moeten volgen. Maar dat wordt tijdig gecommuniceerd", besluit Marijn Struyf van de Werkvennootschap.

Meest gelezen